SAB Nieuws 2020


Rhenus DC ‘The Tube’ in Tilburg wint Nationale Staalprijs

De Nationale Staalprijs in de categorie industriebouw is dit jaar gewonnen door het 'NewLogic III' distributiecentrum van Rhenus Logistics in Tilburg. Het opmerkelijke ellipsvormige DC is ontworpen en gebouwd door Heembouw in opdracht van DokVast. De bekleding van het enorme pand is gedaan door Cladding Partners en ZND Nedicom.


Nationale (digitale) Staalbouwdag 2020

De Staalbouwdag is dit jaar op dinsdag 13 oktober én digitaal. Vanwege de coronacrisis en RIVM-richtlijnen is een gebruikelijke Staalbouwdag op locatie niet verantwoord. Maar de Staalbouwdag gaat ook dit jaar ‘gewoon’ door: online. Dat is veilig, comfortabel (je hoeft niet te reizen) én vertrouwd. Het thema is ‘Het nieuwe normaal … met staal’.


Video Jumbo DC Nieuwegein-Utrecht

Architect Dick Verhaar vertelt over het ontwerp van het Jumbo DC in Nieuwegein-Utrecht. Een warm kleurenspel met SAB 45/900 op een zichtlocatie direct naast de A12. Dit kleurvolle project is de internationale BREEAM Award winner 2021.


Testen, testen, testen

Twee productielijnen worden geoptimaliseerd, het nieuwe schuimlaboratorium is in gebruik genomen en de eerste brandtest op de nieuwe panelen geven een veelbelovend resultaat. Bij een nieuwe fabriek komt heel veel testen kijken.


Projectvideo: Porta Magna in Brugge

Voor de gevel van Porta Magna in Brugge (BE) ontwierp architect Gino Debruyne speciale SAB design profielen in Colorcoat Prisma® Seren White.


Ingebruikname chemisch lab

Hoe maak je het meest geschikte isolatieschuim voor sandwichpanelen? Met deze vraag zijn onze medewerkers van de R&D afdeling dagelijks bezig.


Royal Brinkman in Maasbree (video)

Hoe creëer je visuele eenheid in een gebouw dat bestaat uit een kantoor of winkel met een aangebouwde hal?


Marktontwikkelingen 10-2020

We leven (weer) in onzekere tijden sinds onze laatste update in juni. Dit komt vooral door de recente ontwikkelingen van de tweede coronagolf.


Verantwoord staal

Tata Steel zet zich in voor verantwoorde staalproductie over de hele wereld.


Warmdakplaten met FM Approval

Nieuw bij SAB-profiel: nu ook stalen dakplaten met een FM approval! Voor een verzekerde kwaliteit en een lage premie, zijn nu ook de stalen dakplaten van SAB gecertificeerd door FM.


MDG-Kwaliteitsrichtlijn 2020 nu te downloaden!

Het meest uitgebreide handboek voor het realiseren van kwalitatief hoogwaardige metalen daken en gevels. Hierin vind je informatie over alle actuele thema’s.


Grote Update SAB Technisch Handboek

Nieuw: diverse tabellen voor de nieuwe sandwichpanelen, diverse nieuwe tekeningen voor H5 Transport, opslag en montage en een aantal andere benodigde correcties. In print met wire-o-ring of als pdf.


We gaan samen voor goud met een nieuwe Colorcoat Prisma kleur

Op zoek naar een nieuwe speciale metallic tint voor een bouwproject? Kijk dan eens naar de nieuwe gouden tint Seren Midas in het Colorcoat Prisma® assortiment.


Time-lapse video productielijnen Geldermalsen

Bekijk de opbouw van de productielijnen voor sandwichpanelen. In de fabriek hing het afgelopen jaar een camera, die alle werkzaamheden geregistreerd heeft.


Marktontwikkelingen 06-2020

Sinds het uitbreken van de corona crisis is er al veel geschreven over de verwachtingen voor de economie in Nederland en die van de bouw.


Projectvideo T-Port Logistic Campus in Almelo

Vanuit de lucht is goed te zien welk bijzonder effect de puntprofielen SAB-Pyramid de gevel van T-Port Logistic Campus in Almelo geven.


HDW nieuwbouw met SAB materiaal

In de (metaal)bouw wordt veel gebruik gemaakt van hoogwerkers. Als een hoogwerker leverancier als HDW nieuwbouw nodig heeft, is het mooi om te zien dat ze bouwen in metaal met veel gebruik van de SAB producten met een mooie mix aan sandwichpanelen, profielen en kleuren.


Maatregelen SAB-profiel Covid-19

Laatste update 20 april 2020 - Productie draait op vol volume. SAB volgt de regels van het RIVM, waarbij de gezondheid van iedereen voorop staat. Voor een betere spreiding van de personele bezetting, zal SAB op 4 en 5 mei aanstaande gesloten zijn.


SAB dakplaten voor de wereldbeker voetbal in Qatar

Tata Steel heeft een dakplaten opdracht voor de overkapping van het Ras Abu Aboud Stadion (nu stadion 974 genoemd), één van de acht voetbalstadions die worden gebouwd voor het WK-voetbal van 2022 in Qatar.


Start productie dakpanelen Geldermalsen

Een feestelijk moment vorige maand bij de uitlevering van de eerste order SAB-dakpanelen. Het resultaat van een pittig programma van testen van de dakpanelenlijn in Geldermalsen. Het opstarten van een sandwichpanelenlijn is een proces waarbij alle onderdelen op elkaar afgestemd worden. Wat komt daar allemaal bij kijken? Veiligheid en kwaliteit staan voorop.


Nieuwe SAB Dakpanelen TL en SL

Vanuit onze nieuwe fabriek in Geldermalsen: Dakpanelen TL met een 3-kroons trapezium of een 40 mm golfplaat aan de buitenzijde. De panelen kunnen geleverd worden in een lengte tot maar liefst 25 meter.


Corona: maatregelen SAB-profiel

Ook binnen SAB-profiel houdt het coronavirus iedereen bezig. Wij volgen de situatie van dag tot dag en proberen hier zo goed mogelijk op te anticiperen. Op dit moment (18 maart 2020) gaan de productie, levering en verkoop bij SAB-profiel door. Wij hebben wel de nodige maatregelen getroffen. Als uitgangspunt hanteren wij daarbij de regels die het RIVM aangeeft. Daarbij staat vanzelfsprekend de gezondheid van iedereen voorop. Persbericht: Start Productie Geldermalsen

SAB-profiel is afgelopen maand begonnen met de productie van sandwichdakpanelen in de nieuwe fabriek in Geldermalsen. Na het besluit tot de investering begin 2018 is hard gewerkt aan de bouw. In de meest moderne sandwichpanelenfabriek van Europa zal 3 tot 4 miljoen vierkante meter aan sandwichpanelen per jaar geproduceerd worden. De eerste orders zijn ondertussen uitgeleverd.


Nieuw SAB Leveringsoverzicht

SAB heeft een geheel nieuw leveringsoverzicht met inspirerende project voorbeelden en het gehele SAB-productassortiment op een rij.


Nieuwe SAB Wandpanelen W en WB

Vanaf 2020 ook verkrijgbaar vanuit Geldermalsen: wandpanelen met verschillende microprofileringen of een 5-kroons trapeziumplaat aan de buitenzijde, waaronder wandpanelen WB met blinde bevestiging. Voor de nieuwe fabriek in Geldermalsen is het ontwerp volledig geoptimaliseerd.


SAB weer duurzamer

Groencertificaten voor alle elektriciteit, duurzame bouw in Geldermalsen, hergebruik van binnenringen. Een kleine greep uit de verbeteringen die SAB het afgelopen jaar doorvoerde om de productie duurzamer te maken. De BES-audit op dinsdag 21 januari was een mooi moment om op een rijtje te zetten hoeveel we gedaan hebben. Het resulteerde in een verlenging van de classificatie “very good”. Een kort overzicht van alle ontwikkelingen:


SAB Agrarische Brochure

Goed nieuws voor onze klanten die projecten doen in de agrarische sector. SAB gaat de komende tijd de voordelen van onze producten voor deze sector belichten. Met speciale pagina's op de website en voorlichtingsmateriaal voor deze sector.