SAB Nieuws 2019


26-28 nov. Rundvee Mechanisatie Vakdagen

Dit jaar is SAB-profiel voor het eerst aanwezig op de Rundvee Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Gorinchem. Van 26 t/m 28 november vindt je SAB op stand C206 in de evenementenhal in Gorinchem.


Weekleveringen nu 2x per week

Is de exacte levertijd minder van belang voor je levering? Maak dan gebruik van de weekleveringen. Dit is een voordelige vorm van vervoer, waarbij je toch weet op welke dag je zending geleverd zal worden. Sinds een tijdje vinden de weekleveringen in Nederland niet één, maar twee keer per week plaats. Je hebt de keuze tussen levering op woensdag of levering op vrijdag.


Govert Kockelkoren aan het woord

Sinds 1 juni 2019 heeft SAB-profiel bv een nieuwe Algemeen Directeur Govert Kockelkoren. Na 4 maanden zijn SAB en de nieuwe directeur al goed op elkaar ingespeeld. Govert: “De inzet waarmee zowel iedereen binnen SAB als onze klanten topkwaliteit afleveren in de bouwwereld, daar voel ik me goed bij thuis.”


Installatie hypermoderne productielijnen Geldermalsen

Na de oplevering van ons nieuwe gebouw in Geldermalsen moest het belangrijkste natuurlijk nog gebouwd worden: de productielijnen voor de sandwichpanelen. De afgelopen maanden hebben we gezien hoe de productiehallen zich vulden met glanzende nieuwe machines.


Marktontwikkelingen 09-2019

Het najaar is veelal de tijd van vooruitkijken en nieuwe plannen maken. Met de miljoenennota van het kabinet en updates van diverse marktpartijen is dat normaal goed mogelijk. Dit jaar zijn alle prognoses en stuk lastiger te maken.


SAB Puntprofielen reflecteren Schotse weer

Zon, wolken, regen, een weertype met veel variatie in lichtinvallen kenmerkt de Schotse westkust. Ryder Architects liet dit aspect van het landschap terugkomen in het ontwerp van twee middelbare scholen in deze regio. Om de speling van licht en donker te benadrukken koos het bureau voor puntprofielen SAB-Pyramid in de kleur Colorcoat Prisma® Ephyra. Een geraffineerd ontwerp, uitgevoerd met veel vakmanschap.


Govert Kockelkoren nieuwe Algemeen Directeur SAB-profiel bv

Per 1 juni 2019 is de heer Govert Kockelkoren aangesteld als Algemeen Directeur SAB-profiel bv. Govert heeft bij Tata Steel Europe diverse managementposities bekleed binnen de Staalfabriek en de Warmbandwalserij. Hij zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de resultaten van SAB.


Duurzame sportaccommodatie in Wageningen

Als opdrachtgever heeft de gemeente Wageningen gekozen voor een duurzaam nieuw onderkomen voor de Korfbal Vereniging Wageningen. Het ontwerp van Lichtstad Architecten is gerealiseerd met diverse duurzame en circulaire uitgangspunten.


Oplevering nieuwe pand Geldermalsen

Eind 2018 is de oplevering geweest van de nieuwbouw voor de panelenlijnen in Geldermalsen. De bouw is conform planning gehaald binnen 44 weken! Een groot compliment voor alle betrokken bouwpartijen.


Nieuwe spectaculaire klimhal Leeuwarden

In Leeuwarden is sinds december een bijzondere nieuwe klimhal open: ‘Noardwand’. De officiële opening moet nog gepland worden, maar het nieuwe klimcentrum is nu al een succes. Het is een opvallend gebouw van 25 meter hoog met een bijzondere composiet buitengevel, gemonteerd op SAB-Carrier panelen. Binnen zijn er diverse spectaculaire klimmuren.


Marktontwikkelingen 03-2019

In het positieve economische klimaat in Nederland is duidelijk wat veranderd.


Eenvoudig(er) Confidex® Garantie aanvragen

Confidex is een product prestatie garantie voor Colorcoat HPS200 Ultra® en Colorcoat Prisma® toegepast aan de buitenzijde van een gebouw met hoeveelheden groter dan 50m2.


Nieuwe SAB brochures en flyers

FM approval, BIM, veranderingen in Colorcoat kleuren, SAB zit niet stil.


BIM Award voor Tata Steel DNA Profiler

Tata Steel heeft eind februari een BIM Award gewonnen als de beste ‘New BIM product’ op de belangrijke BIM Show Live in het Verenigd Koninkrijk.