SAB Nieuws 2018


25 oktober 2018

Montage van de afgeronde hoeken in de gevel – Geldermalsen

Kenmerkend voor de fabriek in Geldermalsen zijn de afgeronde hoeken. Bouwfoto’s brengen de montage van dit detail van het gebouw mooi in beeld. Van de aankomst van de SAB-Carrier sandwichpanelen op de bouw, tot het aanbrengen van de witte daklijsten. Dupral toogde de 12,5 m lange sandwichpanelen, die na montage voorzien zijn van puntprofielen SAB-Pyramid 19/470.


25 oktober 2018

Infosteel Staalbouwdag op 8 november in België

Een dag vol inspiratie voor staalbouwers in België. Tijdens het lezingenprogramma zal onder andere de architect van Antwerpen East Port – Marie Wastiau – een lezing geven over ‘Conceptmatig omgaan met industriële projecten’. Daarnaast worden de staalbouwprijzen 2018 van Infosteel uitgereikt. Op de vakbeurs vind je onze collega’s van Colorcoat in stand B, in het midden van het StaalExpoAcier.


24 oktober 2018

Marktontwikkelingen 10-2018

Het positieve economische klimaat in Nederland houdt aan. De Nederlandse economie staat nog steeds in bloei, met groeicijfers van 2,8% dit jaar en 2,6% in 2019 volgens de laatste prognoses van het CPB. Er zijn wel toenemende onzekerheden die de economie negatief kunnen beïnvloeden. Dit geldt voor handelsconflicten die kunnen ontstaan, het onzekere Italiaanse begrotingsbeleid en de mogelijke Brexit


17 september 2018

Geldermalsen wind- en waterdicht

Een mijlpaal in de bouw van de SAB panelenfabriek: Alle dak- en wandbekleding is gemonteerd en daarmee staat het gebouw er. En wat voor gebouw. Het personeel van SAB is afgelopen week wezen kijken en was unaniem onder de indruk. Mooi, groot, ruim, een prettige uitstraling – zijn een paar reacties en velen waren er even stil van. We hopen snel al onze relaties uit te kunnen nodigen voor een bezoek, want "je kunt schrijven en fotograferen wat je wilt, maar je krijgt pas echt een indruk als je ernaast staat."


16 september 2018

Nationale Staalbouwdag bij Tata Steel IJmuiden

Een tour langs de productiefaciliteiten van Tata Steel, een festivalterrein rond '100 jaar staal in de IJmond' en een architectenseminar met lezingen van André de Jongh (SAB-profiel) en William Borgstein (Colorcoat®). De Nationale Staalbouwdag is dit jaar een bezoek meer dan waard. Deze wordt gehouden op 3 oktober.