SAB Nieuws 2017


29 september 2017

Tata steel introduceert nieuwe generatie Colorcoat Prisma®

Tata Steel heeft haar nieuwe generatie drielaags voorgelakt staal Colorcoat Prisma® gelanceerd, een product met een uitstekende ultravioletbestendigheid (UV) en duurzaamheid. De nieuwste productontwikkeling is gebaseerd op een revolutionaire drielaagse technologie, die garant staat voor een aanmerkelijk verbeterde esthetiek en glansbehoud. Colorcoat Prisma verlegt hiermee de grenzen van voorgelakt staal en is leverbaar in combinatie met een uitgebreide Confidex® Garantie van maximaal 40 jaar.


25 september 2017

Reusachtig schaakbordpatroon in puntprofielen SAB-Pyramid

Soms lijkt het alsof ontwerpers een wedstrijd aangaan, om het meest originele ontwerp met puntprofielen te maken. Afgelopen maand kwamen foto’s binnen van Antwerpen East Port, waar profielen SAB-Pyramid 50/378 en 50/504 in Colorcoat Prisma® Kronos zijn toegepast, in een patroon zoals we dat nog niet eerder gezien hadden. De puntprofielen met een hoogte van 50 mm zijn gemonteerd in twee verschillende richtingen, zodat een schaakbordpatroon ontstaat.


22 september 2017

Nationale staalbouwdag 2017

Dinsdag 10 oktober wordt weer de jaarlijkse Staalbouwdag gehouden, net als vorig jaar in de Kromhouthal in Amsterdam. Het thema van de Staalbouwdag is dit jaar ‘360º Staal: circulair bouwen met staal’. Tata Steel vindt u in stand 55, nabij het ‘Bouwen met Staal-plein’ (grote bar). Hier kunt u terecht voor informatie over alle mogelijkheden die staal biedt voor circulair bouwen, maar natuurlijk ook voor alle andere informatie over Colorcoat® en stalen gevelbekleding.


22 september 2017

Marktontwikkelingen 09-2017

Prinsjesdag is geweest, maar we hebben nog geen nieuw kabinet. Toch doen we het gewoon goed in Nederland. Alle economische seinen staan nog steeds op groen en kleurden de afgelopen maanden nog groener met mooie cijfers en verwachtingen van CBS en CPB. Al 13 kwartalen is er groei in Nederland en het einde is nog niet in zicht. Hoogconjunctuur wordt er wel geroepen, al wringt deze wel voor de bouw. In het 2e kwartaal werd er voor een totale bouwsom van bijna 3,1 miljard aan bouwvergunningen geregistreerd. Dat is een stijging van 21 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2016. Dit komt bijna helemaal door de woningbouw, daar de groei voor bedrijfsgebouwen slechts 2 procent is. Over een langere periode vooruit gekeken is ook de verwachting voor de utiliteitsnieuwbouwproductie positiever geworden.


26 juni 2017

Update SAB Technisch handboek

Is uw SAB technisch handboek aan vernieuwing toe door veelvuldig gebruik of wilt u een extra exemplaar? Dan is er goed nieuws. SAB heeft namelijk een herdruk besteld van dit zeer populaire boekwerk. De tabellen zijn niet aangepast, er zijn alleen wat kleinere correcties doorgevoerd.