Een herfst vol certificaten

De afgelopen maanden heeft SAB-profiel een viertal nieuwe certificaten binnengekregen. Voor ons milieumanagementsysteem op basis van de ISO 14001 hebben we een audit succesvol doorlopen en ons EPAQ kwaliteitscertificaat voor profielplaten en binnendozen is verlengd. Daarnaast hebben we twee voor de Duitse markt interessante certificaten binnengekregen, een Typenprüfung en een Verwendungszulassung. Deze certificaten geven u als klant een extra stukje zekerheid over de kwaliteit van onze producten en van onze inspanningen om duurzaam te produceren.

Voor de certificeringen vertrouwen wij op instanties die bekend staan om hun kwaliteit. Het ISO 14001 milieumanagementsysteem is door de TÜV onder de loep genomen en goed bevonden. De Europese Branchevereniging EPAQ heeft ons kwaliteitscertificaat voor profielplaten en binnendozen verlengd en de Duitse Landesstelle für Bautechnik in Leipzig heeft de zogenoemde Typenprüfung afgegeven voor het SAB 200R/840 in staalkwaliteit S-350.

Tenslotte hebben de SAB PIR sandwichpanelen van het Duitse Instituut für Bautechnik (DIBt) een nieuwe Verwendungszulassung gekregen. De basis voor een Verwendungszulassung is een aantal verschillende testrapporten volgens de geharmoniseerde Europese normen en van gespecialiseerde testinstituten. Deze rapporten worden uitgewerkt door een onafhankelijk expert (Gutachter) en de specialisten bij het DIBt checken dan nog een keer of alle voorgaande partijen hun werk goed gedaan hebben. Het resultaat is een gestempelde Verwendungszulassung waarin alle grondslagen voor onze overspanningstabellen helder gedefinieerd zijn.

De meest recente certificaten vindt u op onze downloadpagina. Onze Typenprüfungen en Zulassungen zijn te vinden op het Duitstalige deel van onze website. 

NMM Soesterberg