SAB Nieuws 2015


10 december 2015

Marktontwikkelingen 12-2015

Op het einde van het jaar wordt vaak terug en vooruit gekeken. Zo is de voorspelde economische groei van 2015 iets lager uitgekomen dan is voorspeld een jaar geleden, maar zitten de recente publicaties van de diverse instituten en organisaties allemaal rond de 2,0 procent. Voor de komende twee jaar verschillen de meningen iets meer, maar schommelt het ook rond de 2%. Zie ook de tabel in de lees meer sectie op de website. Daar gaan we ook dieper in op de bouwontwikkelingen in de utiliteit onder andere op basis van de verleende vergunningen.


10 december 2015

Hanos Delft

Langs de A13 bij Delft staat de nieuwe groothandel van Hanos prominent langs de snelweg. Deze 26ste groothandel van Hanos met een oppervlakte van ruim 30.000 m2 werd in slechts 9 maanden gebouwd. Dit was mogelijk met de SAB blinde wandpanelen (SAB WB 120.1000 M8L) en warmdakprofielen (SAB 135R/930). De warmdakprofielen zijn uitgevoerd in zuiverwit RAL 9010, wat zorgt voor meer reflectie dan de standaard RAL 9002. Deze kleur draagt bij aan een fris interieur waarin de horecaproducten goed uitkomen.


21 oktober 2015

Tata Steel wint twee Steelie awards

Tata Steel in Europa heeft op 12 oktober twee Steelie awards gewonnen tijdens een ceremonie op de 49ste worldsteel conferentie in Chicago. Het bedrijf won in de categorieën ‘Excellence in Life Cycle Assessment’ en ‘Excellence in Education and Training’.


16 september 2015

Esthetische profielen van SAB in cradle-to-cradle datacentrum

Het eerste CO2-negatieve datacentrum ter wereld is deze zomer geopend op de High Tech Campus in Eindhoven. KPN, de eigenaar van het datacentrum, heeft het gebouw volledig volgens cradle-to-cradle principes laten ontwerpen. Niet alleen is gekeken naar de mogelijkheden om de CO2-uitstoot terug te dringen, maar ook is getracht alle onderdelen van het gebouw herbruikbaar te maken aan het einde van zijn levensduur. Mede daarom is gekozen voor het toepassen van stalen SAB esthetische profielplaten.


16 september 2015

Circulaire Economie is de toekomst

Circulair bouwen, waarbij een gebouw uit materialen wordt opgetrokken die later bij een eventuele sloop hergebruikt of gerecycled kunnen worden, wordt steeds populairder. Profielen van SAB zijn bij uitstek geschikt voor toepassing binnen deze ontwerpfilosofie. Bauke Bonnema, Marketing Manager Construction & Infrastructure, bij Tata Steel licht deze ontwikkelingen toe aan de hand van een recent bouwproject dat voor Tata Steel een Steelie Award heeft gewonnen bij de World Steel Association: een cradle-to-cradle distributiecentrum bij Schiphol