Project MFA de Rosmolen

Voor het project MFA de Rosmolen in Beneden-Leeuwen is het esthetische puntprofiel SAB-Pyramid in 2 varianten verticaal toegepast. Het gaat om de SAB-Pyramid 19/470 en de SAB-Pyramid 19/520 uitgevoerd in Colorcoat Prisma® kleur RAL 9007.

De multi functionele accomodatie is een integraal project van de IA Groep en Factor Architecten(onderdeel van ia groep) uit Duiven. De nieuwe multifunctionele accommodatie is vervangende nieuwbouw voor het bestaande dorpshuis, middenin Beneden-Leeuwen en huisvest een sportzaal, dorpshuiszaal met toneel, vergaderruimtes, horeca en bibliotheek. Diverse plaatselijke verenigingen zijn vaste gebruiker en hebben eigen opslagruimtes in het gebouw.

Omdat het gebouw van alle kanten benaderbaar is bestaat de Rosmolen uit alleen maar voorgevels. Het gebouw is een speelse compositie van blokken in verschillende materialen. Ieder herkenbaar element heeft een duidelijk eigen functie. Dit maakt het gebouw leesbaar van buitenaf. De hoofdonderdelen zijn de sportzaal en dorpshuiszaal en het 2-laags blok horeca/bibliotheek. Deze verschillende elementen hebben ieder krijgen hun eigen materiaal: metalen gevelbekleding, glas en baksteen. De elementen worden met elkaar vervlochten door de materialen van de elementen subtiel in elkaar door te laten lopen. Ook de horizontale lijnvorming die wordt gecreëerd door stalen luifels, rollagen en horizontale metaalprofielen maakt het gebouw tot een eenheid.

Architect Bram van Oosteren heeft voor de gevel van de sportzaal gekozen voor het esthetische puntprofiel SAB-Pyramid in twee varianten 19/470 en 19/520. De profielplaten zijn door elkaar heen toegepast met een bijzonder fraai effect. Het gevarieerde gevelbeeld is uitgevoerd in Colorcoat Prisma® in de kleur RAL 9007. Ook in het dak en in de binnenzijde van de gevel zijn SAB materialen verwerkt. In het dak zijn als basis de warmdak profielplaten SAB 158R/750 Perfo en in de gevel binnendozen SAB B110/600 Perfo gebruikt. Naast de perfo voor een betere akoestiek zijn de dakplaten en binnendozen uitgevoerd in Colorcoat Intereurcoating PE15 in de kleur RAL 9002 (grijswit). Bij elkaar gaat het om ruim 2.100 m² SAB materiaal. Het totale project is gemonteerd door Cladding Partners uit Oosterhout. (Bron: Factor Architecten)

MFA de rosmolen Beneden-Leeuwen

SAB-Pyramid 19/470 en 19/520