25 maart 2020

Invloed corona virus en maatregelen SAB-profiel

Bijgaand een update met de stand van zaken bij SAB-profiel. Wij hebben uiteraard de nodige maatregelen getroffen. Als uitgangspunt hanteren wij daarbij de regels van het RIVM, waarbij de gezondheid van iedereen voorop staat. Wij volgen de situatie van dag tot dag en proberen hier zo goed mogelijk op te anticiperen. Op dit moment (25 maart 2020) zien we, dat we zelf nog steeds redelijk beleverd worden, maar dat een groot deel van ons eigen personeel thuis zit vanwege gezondheidsklachten bij zichzelf of bij hun gezinsleden. 


De huidige stand van zaken bij SAB-profiel:

  • Ons kantoorpersoneel werkt zoveel mogelijk vanuit huis. Daar waar dat niet mogelijk is, werken ze verdeeld over de verschillende vestigingen van SAB.
  • Je kunt onze binnen- en buitendienst gewoon telefonisch of per e-mail bereiken. Bezoeken worden voorlopig niet gepland.
  • Ook in de productie wordt er alles aan gedaan om medewerkers maximaal te spreiden (social distancing). Dit gebeurt onder andere door werkzaamheden maximaal over de dag en zelfs de nacht te verspreiden en te werken in kleine teams. Door een momenteel verhoogd ziekteverzuim en gedwongen afwezigheid van medewerkers vallen er helaas af en toe productieteams uit en doen wij een groot beroep op de flexibiliteit van onze mensen om toch de dagelijkse producties te realiseren. Dat lukt heel goed want momenteel worden vrijwel alle orders conform afspraak geproduceerd en geleverd.
  • Onze levertijden worden dagelijks afgestemd. Wij verzoeken u om bestellingen, indien mogelijk, meteen te plaatsen, waardoor wij goed inzicht hebben in uw behoefte en wij er alles aan kunnen doen om u tijdig en compleet te beleveren.
  • Transport vindt ook op de gebruikelijke manier plaats. Chauffeurs wordt gevraagd de RIVM richtlijnen in acht te nemen en zoveel mogelijk in de cabine te blijven tijdens het laden.

Niemand van ons had eind februari gedacht dat dit virus zulke ingrijpende gevolgen voor onze maatschappij en onze economie zou gaan hebben. Laten wij er met z`n allen voor zorgen dat we gezond blijven en snel weer uit deze crisis komen!