Gateway Gent/Zwijnaarde - McKesson Pharma Warehousing

Gateway Gent is een groot logistiek complex voor warehousing. Het is strategisch gelegen in Zwijnaarde kort bij de op- en afritten van de E40, R4 en E17 en dicht bij het stadscentrum van Gent. Het Belgische architectenbureau Wil-Ma / Wastiau heeft in 2019 voor Heylen Warehouses een bijzonder ontwerp gerealiseerd.

Heylen Warehouses heeft een groot pand ontwikkeld, dat nu gebruikt wordt door McKesson. Het speciale ontwerp is van architectenbureau Wilma Wastiau, waarbij gebruik gemaakt is van verschillen puntprofilen SAB-Pyramid 50. Hierdoor is een unieke custom made gevel gemaakt in de speciale koperkleur Seren Copper.

Last mile hub met kantoor

Het masterplan voor de site Gent is gebaseerd op een ‘last mile hub’-concept voor distributie in de stedelijke kern. In fase 1 is een magazijn opgetrokken dat volledig geautomatiseerd en geklimatiseerd is volgens de specifieke farmaceutische eisen van de huurder McKesson, een toonaangevend zorgbedrijf op het gebied van farmaceutische distributie.

De kantoren bevinden zich boven de laadperrons. Een massieve glazen gevel die noordwaarts is georiënteerd creëert een panoramisch uitzicht over de dokken en het kanaal. Dit zorgt voor een aangename werkplek door visueel contact met de omgeving en een overvloed aan natuurlijke daglichttoetreding. De gevel is afgewerkt met een exclusieve kopercoating (Colorcoat Prisma in de kleur Seren Copper) , waardoor een uniek karakter in het stadslandschap ontstaat.

Diverse SAB producten

Voor dit project heeft De Keyser Construct uit Rijkevorsel een dubbelwandige bardage met binnendozen SAB B140/600, isolatie en unieke esthetische puntprofielplaten SAB-Pyramid in Colorcoat Prisma Seren Copper gemonteerd. Daarnaast zijn ook de dakplaten SAB 135R/930 in  Colorcoat Interieurcoating RAL 9002 toegepast. Totaal is meer dan 14.000 m2 staal gebruikt. 

Project foto's DC Gent/Zwijnaarde:

Projectgegevens:

 • Opdrachtgever: Heylen Warehouses
 • Architect: Wastiau & Co Architectenbureau
 • Montage: De Keyzer Construct Rijkevorsel 
 • SAB Producten:
  • SAB 135R/930 
  • SAB B140/600
  • SAB-Pyramid 50 in diverse breedten
  • SAB WB 60.1000 M8L
  • Colorcoat Prisma® Seren Copper

Foto’s: Caroline Christiaens en SAB