Brandwerendheid SAB sandwichpanelen

We hebben recent de vernieuwde SAB WB 100.1000, de SAB D 90.1000 TL en de SAB-Carrier door Efectis laten testen op brandwerendheid met mooie resultaten.

Tegelijk met de investering in de nieuwe panelenfabriek, hebben we ook alle producten geperfectioneerd. De nieuwe blinde voeg moest betere prestaties geven op gebied van wind- en waterdichtheid en bij brand. Om dat laatste te verifiëren, hebben we de SAB WB 100.1000 EW30 laten testen door Efectis. Zowel in verticale, in horizontale, maar ook in Carrier-toepassing. De resultaten waren inderdaad zeer positief. De panelen haalden in beide richtingen EW30 met een toepassingsgebied tot maar liefst 6 meter. De SAB-Carrier panelen haalden zelfs EW60! Deze resultaten gelden ook voor de WB 120 en de WB 140.

Ook de SAB D 90.1000 TL (verticaal) is door Efectis getest op brandwerendheid. De resultaten waren zeer positief. De SAB D 90.1000 TL haalde met gemak de 30 minuten (EW30). Deze resultaten gelden ook voor de dikkere SAB D TL sandwichpanelen, zie ook onderstaande tabel. 

Brand is altijd een belangrijk thema en dan met name brandwerendheid. Steeds vaker moeten gevels in ons dichtbevolkte land voldoen aan een WBDBO-eis van 60 minuten (Zie ook BmS informatie: Regelgeving brandoverslag ‘ontspiegeld’). Hiervoor zijn veelal panelen nodig die minimaal 30 minuten brandwerend zijn.

Meer testen worden op dit moment nog uitgevoerd. De meest recente informatie zal altijd te vinden zijn op onze website. Het overzicht met brandwerende SAB sandwichpanelen zier er nu als volgt uit:

SAB Uitleg naadverbinding