Brandwerendheid nieuwe PIR-panelen

We hebben recent de vernieuwde SAB WB 100.1000 en de SAB D 90.1000 TL door Efectis laten testen op brandwerendheid met mooie resultaten.

Het bouwen van een complete nieuwe fabriek, inclusief nieuwe productielijnen, gaf ons de mogelijkheid de SAB sandwichpanelen nog verder te optimaliseren. Brand is daarbij altijd een belangrijk thema en dan met name brandwerendheid. Steeds vaker moeten gevels in ons dichtbevolkte land voldoen aan een WBDBO-eis van 60 minuten (Zie ook BmS informatie: Regelgeving brandoverslag ‘ontspiegeld’). Hiervoor zijn veelal panelen nodig die minimaal 30 minuten brandwerend zijn.

We hebben daarom recent de vernieuwde SAB WB 100.1000 (horizontaal en verticaal toegepast) en de SAB D 90.1000 TL (verticaal) door Efectis laten testen op brandwerendheid. De resultaten waren zeer positief. De SAB WB 100.1000 en SAB D 90.1000 TL haalde met gemak de 30 minuten (EW30). Deze resultaten gelden ook voor de dikkere sandwichpanelen, zie ook onderstaande tabel. 

Meer testen worden op dit moment nog uitgevoerd. De meest recente informatie zal altijd te vinden zijn op onze website. Het overzicht met brandwerende SAB sandwichpanelen zier er nu als volgt uit:

SAB Uitleg naadverbinding