Amsterdam The Style Outlets

Het oude industrieterrein van de voormalige suikerfabriek in Halfweg is omgetoverd tot de shopping mall van Amsterdam.

Amsterdam The Style Outlets is een outletcenter van ongeveer 20.000 m2. Het bestaat uit bijna honderd winkels op een tweelaagse parkeergarage. Het outletcentrum lijkt gebouwd op palen en is zeer creatief ontworpen. Een vormgegeven fabrieksschoorsteen heeft de functie van reclamezuil gekregen. Het project is gemaakt op het oude terrein van de CSM suikerfabriek in Halfweg en onderdeel van het grotere multifunctionele SugarCity project. In dit dynamische project zijn bijvoorbeeld de voormalige silo's omgetoverd tot hypermoderne kantoorruimtes, die 's avonds zeer mooi verlicht zijn en van grote afstand de aandacht trekken.  

The Style Outlets Amsterdam 3Op de 'schoorsteen' op palen SAB-potdeksel in Heritage Green. 

Vanaf het vroege begin van de herontwikkeling is architect Jos van Eldonk van Common Affairs betrokken. Hij heeft het over 'Een droomopgave, maar wel een traject dat een lange adem zou vragen. Een uitdaging ook om dit relatief afgelegen industrieterrein te vullen met functies die hoe dan ook dynamiek genereren, maar waar wonen niet is toegestaan onder een aanvliegroute van Schiphol.' Op de ontwerptekeningen was volkomen duidelijk hoe de gevelbekelding moest worden. Welmecon is als gevelbekleding specialist ook vanaf het begin actief betrokken. Zij hebben het volledig in BIM uitgewerkt en ook vooraf mock-ups gemaakt voor duidelijkheid en afstemming.

The Style Oulets Amsterdam 1De mintgroene kleur Jade springt er duidelijk uit. 

De variatie in gevels is groot met verschillende materialen, maar vooral ook veel staal. Voor dit project leverde SAB ruim 5.300 m2 binnendozen en gevelprofielen. Het grootste deel van de buitengevel in het potdekselprofiel SAB 22/500 in Colorcoat HPS200 Ultra®, maar wel in 5 verschillende en opvallende kleuren zoals Barn Red, Heritage Green, Jade (mintgroen), Van Dyke Brown en Anthracite. 

The Style Outlets Amsterdam 2SAB-potdeksel in Barn Red en daarnaast de kleur Van Dyke Brown. 

Al met al een levendige gevelbekleding op een mooie locatie aan de ringvaart!

Projectgegevens

 • Opdrachtgever: Neinver, Amsterdam
 • Architect: Common Affairs, Amsterdam
 • Aannemer: Bouwcombinatie De Nijs - UBA, Warmenhuizen 
 • Montage: Welmecon, Ens
 • Producten:
  • SAB-Potdeksel 22/500
  • SAB-PZ 40/300 
  • SAB B110/600
  • Colorcoat HPS200 Ultra®; Anthracite, Barn Red, Heritage Green, Jade en Van Dyke Brown

Voor een korte projectvideo, zie het SAB YouTube kanaal