Adviseur in de sector?

Bij het toepassen van stalen dak- en gevelbekleding komt vakkennis kijken. Jij hebt die en SAB heeft die ook. Waar nodig, zorgen we samen met onze technische specialisten dat ieder project goed doortimmerd in elkaar zit. Altijd de juiste kennis op het juiste moment. Die delen we graag met jou als sparring partner.

Waarom sandwichpanelen?

Een hoge warmte-isolatie met een laag gewicht voor een goede prijs zijn de belangrijkste voordelen waarom je voor sandwichpanelen kiest. Daarbij past het materiaal goed in iedere omgeving en bouw je snel en veilig. Sandwichpanelen vor dak en/of gevel zijn de ideale keuze voor vrijwel alle gebouwen met zadeldaken, zoals stallen, schuren en (opslag) loodsen.

De belangrijkste kenmerken van SAB-sandwichpanelen op een rijtje:

 • Goede isolatie: Rc waardes van 2 tot meer dan 6 m2K/W zijn mogelijk dankzij een kern van brandveilig PIR schuim
 • Afwerking: in de juiste kleur en ook van binnen helder licht afgewerkt
 • Laag gewicht: 7 tot 14 kg/m2 (afhankelijk van dikte en uitvoering). Daardoor een lichte constructie en fundering mogelijk
 • Uitstekende weerstand tegen corrosie: tot 40 jaar garantie met Colorcoat HPS200 Ultra® of Colorcoat Prisma® (bijvoorbeeld in de kleur Textured Black) bij toepassing op de buitenzijde en van bijvoorbeeld Colorfarm aan de binnenzijde toegepast
 • Kan gebruikt worden onder Photovoltaic (PV-zonnepanelen) installaties zonder reductie van de garantieperiode (vanuit verzekeraars vaak wel een minimale eis van 0,6 mm in staaldike buitenzijde)
 • Geschikt voor luchtdicht bouwen: prefab element zonder koudebruggen en met een hoogwaardig afdichtingsband in de voeg
 • Snelle en veilige montage: in 1 montagegang wind- en waterdicht

Voor kleuren en coatingsystemen: Vraag naar de Colorcoat® kleurenkaarten of download de kleurkaarten direct..

Realiseer je project met deze producten

Sandwichpanelen voor de gevel:

SAB Wandpanelen zijn verkrijgbaar:

 • in diverse kleuren en profileringen (M8L, M16L en LL)
 • in diktes van 40 mm – 150 mm
 • in een brandwerende uitvoering en met FM approval
 • met een zichtbare of een blinde bevestiging
 • in een carrieruitvoering (samen met esthetische profielen een ideale combinaite)

Sandwichpanelen voor het dak:

 • Met een golf of een trapezium buitenplaat
 • Lengtes tot 25 meter en een schone overlap en met FM approval
 • Diktes tussen de 70 mm en 160 mm
 • Als ECO-paneel verkrijgbaar met aluminiumfolie aan de binnenzijde: nog lichter, nog economischer

Dankzij daglichttoetreding in combinatie met de witte binnenkant van onze sandwichpanelen krijg je een mooie lichte ruimte waarin je kan besparen op kunstlicht.

En verder: SAB-profielplaten: 

SAB-profiel heeft een breed assortiment van stalen gevelplaten / profielplaten die zowel horizontaal als verticaal kunnen worden toegepast. In combinatie met een SAB binnendoos en minerale wol maak je een gangbaar opbouwsysteem. Ook een Rc-waarde van 4,7 is prima te halen met een opbouwsysteem. Bekijk de mogelijkheden op Gevelprofielen.

Technische ondersteuning

SAB ondersteunt je in alle stadia van het bouwproces, bij nieuwbouw en/of (asbest)renovatie.

Of je nu adviseur, architect, aannemer of constructeur bent, onze experts zitten klaar om je vragen te beantwoorden. Van bestekteksten en sterkteberekeningen tot advies met betrekking tot brand, akoestiek, isolatie, luchtdicht bouwen en detailleringen. Speciaal voor architecten heeft SAB architectenbezoekers die meedenken en adviseren over de esthetische kant van het ontwerp. Ook na afloop van het bouwtraject staan we klaar om vragen te beantwoorden. Bel: +31 (0) 30 68 79 700 of mail: info@sabprofiel.nl

Ontdek meer informatie binnen de SAB-website: 

 • Bezoek ons Downloadcenter waar heel veel technische informatie te vinden is zoals het technisch handboek, producttekeningen en certificaten. 
 • Ontdek de referentieprojecten in onze Projectendatabase. Hier kun je o.a. op product en kleur zoeken
 • De BIM 3D modellen en data vind je in de uitgebreide Tata Steel DNA Profiler
 • Werk met onze Bestekservice
 • Download SAB-Static, het gratis rekenprogramma voor profielplaten en binnendozen
 • Twijfel over de keus van een profiel of kleur? Vraag een gratis productmonster of kleurenstaal aan.

Colorcoat® : Kleuren en coatingsystemen

Colorcoat HPS200 Ultra® is de meest duurzame oplossing in voorgelakt staal. De lange levensduur van Colorcoat HPS200 Ultra® is te danken aan een hoge UV bestendigheid en excellente weerstand tegen corrosie. Zowel binnen als buiten toepasbaar. De standaard kleuren, in zachte tinten en matte kleuren, zijn bij uitstek geschikt voor het buitengebied. Voor toepassing op de buitenzijde is een Confidex® Garantie van 40 jaar verkrijgbaar, zonder verplichting tot onderhoud of een jaarlijkse inspectie. Wil je meer weten over de unieke eigenschappen download de Colorcoat HPS200 Ultra kleurkaart, welke ook technische info bevat.

Colorcoat Prisma® is gegarandeerd de meest esthetische oplossing. Vanaf 2017 is de nieuwe Colorcoat Prisma® verkrijgbaar in een 3 laags systeem. Colorcoat Prisma, voorgelakt staal met een 65 µm of 40 µm coating, is de beste combinatie van esthetische kwaliteit, lange termijn prestaties en duurzaamheid. Colorcoat Prisma kent als enige coating zelfs een 20 jarige kleurgarantie voor alle 29 standaard kleuren (van de kleurenkaart). Wil je meer weten over de unieke eigenschappen download de Colorcoat Prisma kleurkaart, welke ook technische info bevat. Sinds april 2021 is er Colorcoat Prisma in een Textured finish in een 70 µm 3 laags coatingsysteem bijgekomen. Deze nieuwe reeks zorgt voor een algeheel strakker resultaat met een ruw effect. Deze Colorcoat Prisma is het meest matte product met een typische glans graad <5% ook in donkere kleuren.

Voor uitgebreide informatie en technische gegevens over alle coatingsystemen kijk op onze websitepagina's over Colorcoat