Connection Systems: Esthetische puntprofielen in een landelijke omgeving

In een landelijke omgeving in Noord-Holland staat het nieuwe bedrijfsgebouw van Connection Systems. Het was een uitdaging om het gebouw van 3 etages hoog en 5.500 m2 zo te ontwerpen dat het bij dit cultuur-historische landschap aansluit. De architect, Tom Valks koos voor stalen puntprofielen SAB-Pyramid in de kleuren Colorcoat Prisma® Ephyra en Alaska Grey om dit resultaat te bereiken.

Westerbuurt in Venhuizen is een lintdorp tussen Hoorn en Enkhuizen met een authentiek Hollands karakter met stolpboerderijen, weilanden en groen. De gemeente wil dit karakteristieke landschap zoveel mogelijk in stand houden en stelt daarvoor eisen aan het uiterlijk van nieuwe bebouwing. Het bedrijfsgebouw van Connection Systems laat zien dat hoogwaardige esthetische profielplaten ook bij deze hoge eisen goed tot hun recht komen.

Voor de onderste twee etages zijn de puntprofielen verticaal geplaatst en afwisselend SAB-Pyramid 37/510 en SAB-Pyramid 37/460 in Colorcoat Prisma® Ephyra toegepast. De random plaatsing dempt het volume van het gebouw, zorgt voor schaduwwerking en brengt het gebouw tot leven. De bovenste verdieping is in SAB-Pyramid 19/520 in de kleur Colorcoat Prisma® Alaska Grey uitgevoerd, wat het volume van het gebouw nog extra doorbreekt. De grijze kleur die lichter aftekent tegen de lucht, laat het gebouw lager lijken. Rondom het gebouw komen bomen te staan die karakteristiek zijn voor deze streek. Zo gaat het gebouw nog beter op in zijn omgeving. Frank Wagemans van Connection Systems is blij met het resultaat: “Een zeer goede keus, een stukje vertrouwen dat je moet hebben in de architect.”

Op de website van architect Tom Valks zijn foto’s te vinden die de aansluiting van het gebouw in de landelijke omgeving tonen. (link plaatsen) Ook zijn hier meer details over de ontwerpkeuzes te vinden. Zo moest het bestemmingsplan aangepast worden om het platte dak mogelijk te maken. In het gebied zijn zadeldaken verplicht.  Naast het uiterlijk van het gebouw, waren er ontwerpeisen voor duurzaamheid en efficiëntie. Het project doet mee aan het Next Step Program BNA

Producten van SAB-profiel in dit project: 560 m2 SAB-Pyramid 37/510 en  570 m2 SAB-Pyramid 37/460 in Colorcoat Prisma® Ephyra en 280 m2 SAB-Pyramid 19/520 in Colorcoat Prisma® Alaska Grey, gemonteerd op 1.300 m2 binnendozen SAB B 110/600 en SAB B 65/450 0,88 mm dik, deels perfo sv en ic met band en daarin 170 mm Rockwool 209 duo (sono). Op het dak 1.500 m2 warmdakprofielen SAB 153R/840 perfo.

Connection Systems is een bedrijf dat gespecialiseerd is in camerasystemen voor zowel tijdelijke als vaste toepassingen, bijvoorbeeld voor beveiliging of handhaving. 

Montage: Catsburg Dak-en Gevelbekleding B.V.
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

SAB-profiel bv

Je vindt op deze website alle informatie over onze duurzame, innovatieve SAB producten en diensten op het gebied van metalen dak- en gevelsystemen, PIR sandwichpanelen, profielplaten, binnendozen en zetwerk. Alles op maat gemaakt voor ieder bouwproject. Met onze stalen producten worden zo mooie, duurzame, moderne en hoogwaardige industriële gebouwen, sportcomplexen, kantoren en woningen gebouwd. Voor de beste metalen dak- en gevelsystemen en andere oplossingen in staal ben je bij SAB-profiel dus aan het juiste adres! SAB levert niet aan particulieren.

Locatie IJsselstein

Produktieweg 2
3401 MG IJsselstein
Postbus 97
3400 AB IJsselstein
+31 (0)30 6879 700
info@sabprofiel.nl

Locatie Geldermalsen

Plettenburglaan 16
4191 PG Geldermalsen

Volg SAB-profiel op