Materialen

De sterke basis van de producten van SAB-profiel

Voor de producten van SAB-profiel wordt een keur aan materialen gebruikt. Afhankelijk van de toepassing werken we met verzinkt staal, aluzink, roestvast staal of aluminium, al dan niet voorzien van een coating. Al onze materialen worden volgens de geldende Euronormen geleverd. Hier lees je meer over de verschillen en overeenkomsten.

Verzinkt staal

De basis van elk voorgelakt staal is het staal zelf. Als basismateriaal gebruikt SAB-profiel continu verzinkt staal, MagiZinc®, Aluzink en Zink-Aluminium (Galvalloy®). Deze staalsoorten kunnen geleverd worden in de kwaliteiten S280GD en S320GD. Afhankelijk van de gekozen kwaliteit varieert de zinklaagdikte tussen de 70 en 275 gr/m². SAB-profiel levert deze materialen volgens de Europese normen NEN-EN 10143, 10327 en 10346. Verzinkt materiaal zonder coating (of met alleen interieurcoating) is niet geschikt voor buitentoepassingen. Aluzink 185 gr/m² vormt hierop een uitzondering.

Roestvast staal / RVS

SAB-profiel levert roestvast staal in de diktes 0,70 en 0,80 mm in de kwaliteit 14301. Deze kwaliteit is uitsluitend leverbaar in 2B-finish en is voorzien van beschermfolie aan beide zijden. Hieruit worden een beperkt aantal profielplaat producten gemaakt (zie het RVS icoon bij deze producten). Het roestvast staal voldoet aan de NEN-EN 10088-2. Andere diktes en legeringen zijn in overleg mogelijk.    

Aluminium

SAB-profiel levert aluminium in dikte van 0,80 mm in de standaard legering EN AW-3105 (AlMn 0,5 Mg 0,5). Aluminium wordt geleverd met een polyestercoating in de kleur RAL 9006 (zie onze coatings). Het aluminium voldoet aan de NEN-EN 485. Andere coatings, kleuren en diktes zijn in overleg mogelijk.