Colorcoat

Colorcoat is voorgelakt staal en is meer dan een coating. SAB levert de meeste kleuren standaard uit voorraad en meer dan welke leverancier ook.

SAB levert Colorcoat® producten met een keur aan kleuren

De basis van elk voorgelakt staal is het staal zelf. Als basismateriaal gebruikt SAB-profiel continu verzinkt staal, MagiZinc® en GalvalloyTM (voor Colorcoat Prisma® en Colorcoat HPS200 Ultra®). Van een aantal coatings valt vooral de kleur op. Of juist niet, als je dat liever hebt. Andere coatings blinken weer vooral uit in duurzaamheid, waardoor garantietermijnen tot maar liefst 40 jaar mogelijk zijn. Een tabel met daarin een overzicht van alle Colorcoat® producten en de verschillende eigenschappen kun je vinden in de brochure 'SAB Kleuroverzicht Colorcoat' tesamen met een beschrijving van alle Colorcoat producten. Daarnaast hebben we ook visueel de positionering van de verschillende Colorcoat producten in een bollengrafiek gezet, welke je hieronder ziet en de samenvattende tabel uit de brochure. 

Colorcoat positionering grafiek

Wat alle coatings gemeen hebben is de hoge kwaliteit, die door de toeleveranciers van SAB-profiel gecontroleerd wordt aan de hand van de richtlijnen van de European Coil Coating Association (ECCA). Alle Colorcoat producten zijn voleldig REACH compliant (zie statement bij de downloads). SAB-profiel levert gecoat materiaal volgens de geldende Europese norm EN10169.

Alle Colorcoat coatingsystemen stellen we op de pagina's kort aan je voor. Wil je nader kennismaken, vraag dan naar de kleurkaarten of een monster. Hier vind je de juiste oplossing voor je specifieke situatie. Voor Colorcoat Prisma en Colorcoat HPS200 Ultra is het mogelijk om een 40-jarige Confidex® garantie te verkrijgen voor onderhoud zonder zorgen.

Wil je meer informatie over het voorkomen van kleurverschillen, neem dan contact op met de afdeling Product Services: (030) 68 79 700. En wil je het fijne weten over de manier waarop het onderhoud dient te worden uitgevoerd, kijk dan in de brochure 'Het onderhoud van gecoilcoate staalplaat' of op www.colorcoat-online.com.

Mis je een coating in het overzicht? Geen nood: op aanvraag en afhankelijk van de hoeveelheid zijn vrijwel alle profielen en panelen leverbaar in andere coatings en kleuren.

In dit Colorcoat gedeelte vindt je informatie over: