Vacature Procestechnoloog Geldermalsen

Procestechnoloog PIR-panelen 

Kom jij werken in de geheel nieuwe productielocatie voor sandwichpanelen, de modernste van Europa?

Wie zijn wij?
SAB-profiel bv is een dochteronderneming van Tata Steel Europe en behoort tot de business unit Tata Steel Building Systems. SAB is internationaal producent van metalen dak- en gevelsystemen, en is daarbij marktleider in Nederland. Wij hebben de ambitie om te blijven groeien door verbreding van onze productie en dienstverlening. SAB is volop in beweging en heeft recent in Geldermalsen een nieuwe fabriek gebouwd voor de productie van PIR-sandwichpanelen. 

SAB wil zich in de markt voor stalen bouwproducten onderscheiden door een oplossingsgerichte en betrouwbare partner te zijn voor haar klanten. Klantgerichtheid, innovatie en duurzaamheid zijn daarbij enkele kernbegrippen. Door de opstart van de nieuwe fabriek komen productontwikkeling en innovatie momenteel in een stroomversnelling. En omdat staal oneindig recyclebaar is, neemt de toepassing van onze producten in de industrie, de agrarische sector en de woningbouw ook op het gebied van duurzaamheid een grote vlucht. Kortom, SAB is volop in beweging en er is een grote dynamiek.

Het bedrijf onderscheidt zich door een oplossingsgerichte en betrouwbare partner te zijn voor haar klanten. SAB-profiel heeft momenteel drie productievestigingen, één in IJsselstein, één in Geldermalsen en één in Niederaula (D) en is een internationaal opererende organisatie met korte communicatielijnen. Om onze groei ambitie waar te kunnen maken, zijn wij voor onze afdeling KAM & Technologie in Geldermalsen op zoek naar een chemisch procestechnoloog.

Wat ga je doen?
In de functie van Procestechnoloog bent je verantwoordelijk voor het analyseren en optimaliseren van onze chemische processen om de voorspelbaarheid, kwaliteit en efficiëntie te verhogen. Je werkt nauw samen metde chemisch technoloog voor het ontwikkelen van nieuwe schuimformuleringen.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit de volgende activiteiten:

 • Begeleiding en opleiden van onze productieoperators op het gebied van kwaliteit en chemisch proces (productie van PIR-schuim)
 • Testen en implementeren van verbeterde en nieuwe schuimformuleringen
 • Het initiëren en leiden van kwaliteit- en procesverbeteringsprojecten
 • Uitvoeren van oorzaakanalyses op klantenklachten / kwaliteitsafwijkingen en vaststellen van corrigerende maatregelen
 • Verzorgen van duidelijke rapportages van onderzoeksresultaten

Herken jij jezelf hierin?

 • HBO/WO opleiding Procestechnologie / Chemische Technologie
 • Werkervaring in een productieomgeving is een pré
 • Goede beheersing van de Engelse taal. Basis kennis van Duits is een pre (mondeling en schriftelijk)
 • Je bent zelfstandig, belsuitvaardig, probleemoplossend en je werkt op eigen initiatief 
 • Je hebt een felxibele instelling en je streeft naar resultaat
 • Je bent bereid om eventueel te werken in een 2 ploegendienst.

Wat bieden wij jou?
SAB-profiel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Als Procestechnoloog kun jij een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:

 • Veel vrije tijd met 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen
 • Een goed basis maandsalaris dat afhankelijk is je van opleiding en ervaring tot max. € 4.500  bruto per maand.
 • Een vaste 13e maand en 8% vakantietoeslag.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkelingen en het volgen van trainingen binnen het Tata Steel netwerk

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Emiel Huisman (Hoofd KAM & Technologie) emiel.huisman@tatasteeleurope.com, tel: 06-30043720

Stuur uw sollicitatie naar Gianni van Hoften, HR-manager, SAB-profiel bv, Produktieweg 2, 3401 MG IJsselstein, gianni.van.hoften@tatasteeleurope.com, tel: 030-6879604

Je kunt de vacture ook hier downloaden Procestechnoloog (Geldermalsen)