T +31 (0) 30 68 79 700 Produktieweg 2, 3401 MG IJSSELSTEIN

Update van de EPAQ kwaliteitsrichtlijnen (versie 2017)

De Europese branchevereniging voor panelen en profielen (PPA Europe) heeft de jaarlijkse update van de EPAQ kwaliteitsrichtlijn gepubliceerd. In de kwaliteitsrichtlijn zijn, naast de eisen aan de eigen kwaliteitscontrole en de (vrijwillige) externe kwaliteitscontrole, allerlei toleranties voor sandwichpanelen en profielplaten opgenomen.

Deze toleranties komen deels uit de Europese normen, maar zijn in de kwaliteitsrichtlijn vaak net wat strenger. Voor die afmetingen of producten, waarvoor in de normen geen toleranties staan, zijn deze alsnog opgesteld. Voorbeelden hiervan zijn binnendozen, golfprofielen, plankprofielen en felsprofielen.

SAB-profiel is al sinds de oprichting van PPA-Europe in 2003, actief betrokken in allerlei kwaliteitscommissies en vervult tegenwoordig een bestuursfunctie. De producten van SAB-profiel voldoen niet alleen aan de Europese normen, maar ook aan de EPAQ kwaliteitsrichtlijn. Om dit aan te tonen laat SAB haar producten jaarlijks controleren door een gecertificeerd bedrijf (externe kwaliteitscontrole). Op deze manier kunnen we ons kwalitatief onderscheiden in de markt.

Download direct de EPAQ Kwaliteitsrichtlijnen 2017 (in het Engels) of bezoek de website van de European Association for Panels and Profiles:

Logo Panels and Profiles

Voor al uw vragen

+31 (0) 30 68 79 700
of klik hier om contact met ons op te nemen