T +31 (0) 30 68 79 700 Produktieweg 2, 3401 MG IJSSELSTEIN

Panelenfabriek Geldermalsen: Zo snel gaat dat dus, bouwen met sandwichpanelen

Een bijzondere periode in de bouw van de panelenfabriek in Geldermalsen. We produceren panelen en profielen voor de gevels en het dak van onze eigen fabriek. De montage vindt op dit moment plaats en we zien van dag tot dag het gebouw groeien. Medewerkers van de fabriek in Nieuwegein zijn wezen kijken hoe hun nieuwe werkplek ontstaat. Een korte reportage van de voortgang.

Geldermalsen Panelenfabriek SAB in aanbouwDe eerste SAB-producten worden op het dak gemonteerd: De staalconstructie van de toekomstige coilhal is gereed en op het dak ligt een mooie SAB 135R/930 P3L-S in RAL 9010. Er is bewust gekozen voor geperforeerde platen ivm een betere akoestiek en de kleur RAL 9010 zorgt voor een goede lichtreflectie. Gecombineerd met veel daglicht ontstaat er zo een aangenaam binnenklimaat.

Het dak zit op de coilhal bij de panelenfabriek van SAB-profiel in GeldermalsenDaarna is de montage van de gevel begonnen met de carrierpanelen voor de coilhal. Op de gevels worden SAB WB100.1000 M16L Carrierpanelen gemonteerd, met het recent vernieuwde voorgelakte staal Colorcoat Prisma® in de kleur Ephyra.

Panelenfabriek in aanbouw SAB-profiel Geldermalsen. Beeld: Photo SolutionsDe panelen nog in de fabriek in Nieuwegein, net na de productie. Op 4 juli zijn onze operators uit de huidige panelenfabriek bij de nieuwbouw wezen kijken. Het was bijzonder om de panelen die ze zelf gemaakt hebben, tegen de gevel van hun nieuwe werkplek te zien.

SAB WB100.1000 M16L Carrierpanelen voor de fabriek in Geldermalsen, hier nog in de productie in Nieuwegein De carrierpanelen worden gemonteerd over de volledige hoogte van het gebouw, 12,5 meter.

Montage van de carrierpanelen op de gevel in Geldermalsen. Beeld: Photo SolutionsHet onderste deel van de gevel krijgt een esthetische laag van puntprofielen SAB Pyramid 19/470 in Colorcoat Prisma® Kronos. Dit breekt de hoogte van het gebouw optisch.

Montage van puntprofielen op de gevelpanelen SAB-Carrier voor nieuwe panelenfabriek SAB-profiel Geldermalsen. Beeld: Photo SolutionsDe bouw vordert iedere dag zichtbaar. Op dit moment is ook de montage van carrierpanelen voor de productiehallen gestart en ook de staalconstructie van het toekomstige kantoor staat er nu. Al met al lopen de werkzaamheden mooi op schema. Benieuwd hoe ver we nu zijn? Volg de bouw via de bouwwebcam.

Aannemer: Bouwbedrijf Vrolijk
Architect: Convex architecten
Dak- en gevelmontage: Cladding Partners

Fotografie: SAB-profiel, Photo Solutions

Geldermalsen Panelenfabriek SAB in aanbouw week 29Hoek van het gebouw: puntprofielen SAB Pyramid 19/470 in Colorcoat Prisma® Kronos gemonteerd over SAB WB100.1000 M16L Carrierpanelen in Colorcoat Prisma® Ephyra

In de toekomstige coilhal SAB-profiel Geldermalsen. Beeld: Photo SolutionsIn de coilhal

Geldermalsen Panelenfabriek SAB in aanbouw voorzijde coilhalWeek 29: de voorzijde van de coilhal

Geldermalsen Panelenfabriek SAB in aanbouw. Storten van de vloer in de coilhalWeek 29: Storten van de vloer in de coilhal

Geldermalsen Panelenfabriek SAB in aanbouw week 29: in de productiehalWeek 29: in de productiehal

Geldermalsen Panelenfabriek SAB in aanbouw week 29Week 29: Montage van de panelen op de productiehal in week 29.

Voor al uw vragen

+31 (0) 30 68 79 700
of klik hier om contact met ons op te nemen