T +31 (0) 30 68 79 700 Produktieweg 2, 3401 MG IJSSELSTEIN

Hernieuwde aandacht voor Laden en Lading zekeren

Veiligheid staat voor SAB-profiel bij alles voorop. Ook bij het vervoer van onze producten. Voor het laden en ladingzekeren hanteert SAB dan ook strenge richtlijnen. Dit voorjaar hebben we die weer opgefrist: alle bij het laden betrokken medewerkers hebben een opfristraining gehad en de brochure “Veilig laden en ladingzekeren bij SAB-profiel” is vernieuwd en naar alle klanten en vervoerders gestuurd. Zo hopen wij bij te dragen aan veilig vervoer op de weg.

Vrachtwagens met verschoven of verloren lading veroorzaken nog te vaak ongelukken in Nederland. SAB-profiel wil niet dat haar producten bij dergelijke ongelukken betrokken zijn. Daarom laten wij geen vrachtwagens laden, die niet aan onze veiligheidsrichtlijnen voldoen.

Laden van sandwichpanelen bij SAB in NieuwegeinDe laadmethodes in de instructie, zijn gebaseerd op bekende en erkende landingzekeringsmethodes. Deze zijn gespecificeerd voor de producten van SAB-profiel. De stalen profielen en panelen van SAB, vragen om specifieke veiligheidsinstructies bij het laden. Daarom staat er ook altijd een medewerker van SAB klaar, om vragen te beantwoorden over het zekeren van specifieke producten. Zo is het laden van binnendozen iets heel anders, dan het laden van PIR sandwichpanelen. Voor al deze producten staat per productsoort in onze brochure “Instructie ladingzekeren bij SAB-profiel” beschreven hoe ze geladen moeten worden.

Cruciaal bij het laden is dat de chauffeur voldoende zekeringsmiddelen bij zich heeft. Dit zijn spanbanden, antislipmatjes en rongen die het schuiven van een lading voorkomen. Als een chauffeur onvoldoende zekeringsmiddelen heeft, wordt er bij SAB niet geladen.

Dowload hier de vernieuwde brochure “Instructie lading zekeren bij SAB-profiel

Meer weten over richtlijnen voor lading zekeren vanuit de overheid? In deze publicatie van de Europese Unie vindt u meer informatie. 

Mocht u vragen hebben over laden en ladingzekeren bij SAB-profiel, neem dan contact op met onze afdeling Product Services.

Voor al uw vragen

+31 (0) 30 68 79 700
of klik hier om contact met ons op te nemen