T +31 (0) 30 68 79 700 Produktieweg 2, 3401 MG IJSSELSTEIN

Feyenoord Trainingsaccommodatie: montage bij grote hellingshoek

Voor het ontwerp van hun nieuwe trainingsaccommodatie huurde Feyenoord het bekende architectenbureau MoederscheimMoonen Architects in. Dit bureau ontwierp een gebouw, waarin een schuin terughellende achtergevel beeldbepalend is. Deze wand is door EG-Projecten uitgewerkt met toepassing van SAB-carrierpanelen als dragende elementen. Door de grote hellingshoek van de gevel, waren een aantal technische hoogstandjes nodig bij de uitwerking van de constructie.

Rotterdam Feyenoord trainingsaccomodatie met corten strekmetaalDe hellende gevel en het dak van het complex vormen één geheel, bedekt met corten strekmetaal. De hellingshoek van de gevel is 15 graden achterover. Dit is een ongebruikelijk grote hellingshoek en SAB® kreeg nog niet eerder de vraag of dit met carrierpanelen mogelijk is. EG-projecten heeft dit bekeken samen met SAB. Voor de zekerheid zijn extra maatregelen genomen om de waterdichtheid van de gevel te verzekeren. Tussen de carrierpanelen SAB WB120.1000 Carrier is EPDM-band aangebracht zodat de naden niet vol kunnen lopen met water.

Detail montage carrierpanelen SAB WB120.1000 met EPDM-band  Ook de montage van strekmetaal als esthetisch gevelelement over de carrierpanelen is een toepassing die niet standaard is. Laurens Schutten van EG-projecten: “Wij hebben in het offertestadium al gerekend met SAB-Carrierpanelen, waardoor bezuinigd kon worden op het hulpstaal voor het strekmetaal. Door de goede ondersteuning van SAB hebben we een unieke gevel gerealiseerd. Het strekmetaal is door EG-Projecten 285 mm buiten de sandwichpanelen geplaatst, in combinatie met het 15 graden achterover hellen van de gevel leverde dit uitdagingen op. Onder andere de waterdichtheid en de extra belasting door het strekmetaal.”

Bij de keuze voor de panelen SAB WB120.1000 Carrier speelden de hoge RC-waarde en de duurzaamheid van het voorgelakte staal Colorcoat HPS200 Ultra® mee. Deze beschermen de gevel onder de esthetische buitenschil tegen weersinvloeden. 

Rotterdam Feyenoord trainingsaccomodatie tijdens de bouwDe gevel loopt door in het dak met een grote overstek richting de trainingsvelden. Voor het dak zijn warmdakprofielen SAB 106R+/750 gebruikt. De strekmetalen panelen uit cortenstaal zijn aangebracht in verschillende perforatiegraden, zodat een dynamisch patroon ontstaat. In de carrierpanelen zijn uitsparingen voor raampartijen aangebracht, die deels achter de buitenschil van strekmetaal verborgen zitten. Meer over het ontwerp is te lezen op de website van MoederscheimMoonen Architects. Het trainingscomplex wordt bij de start van het seizoen 2018-2019 in gebruik genomen.

In dit project gebruikte producten van SAB: 385 m2 carrierpanelen SAB WB120.1000 in Colorcoat HPS200 Ultra Black en 2.000 m2  warmdakplaten SAB 106R+/750, deels in Colorcoat HPS200 Ultra Black, deels verzinkt en deels met een interieurcoating RAL 9002.

Meer over het ontwerp op de website van MoederscheimMoonen Architects. Een video van de bouw op de website van Feyenoord.

Montage: EG-projecten b.v.
Opdrachtgever: Bouwbedrijf Berghege Oss
Foto’s: EG-projecten b.v.

Rotterdam Feyenoord trainingsaccomodatie tijdens de bouwCorten strekmetaal wordt aangebracht over de carrierpanelen SAB WB120.1000 carrier. 

Rotterdam Feyenoord trainingsaccomodatie tijdens de bouwDe strekmetalen panelen uit cortenstaal zijn aangebracht in verschillende perforatiegraden, zodat een dynamisch patroon ontstaat.

Voor al uw vragen

+31 (0) 30 68 79 700
of klik hier om contact met ons op te nemen