T +31 (0) 30 68 79 700 Produktieweg 2, 3401 MG IJSSELSTEIN

BREEAM Award voor Bol.com Waalwijk

Een kleine 16.000 m² sandwichpanelen waren nodig voor de gevel van het distributiecentrum dat Bol.com in Waalwijk bouwt. Het grondoppervlakte van het gebouw beslaat maar liefst 50.000 m², een grootte van ongeveer 8 voetbalvelden. Het vloeroppervlak is zelfs 135.000 m² verdeeld over 3 verdiepingen. Voor alle duurzaamheidsmaatregelen behaalde het gebouw al een BREEAM certificaat Uitmuntend. Nu heeft het project ook nog de internationale BREEAM Award gewonnen in de categorie Industriële Gebouwen.

De opvallende blauwe streep die de pakketjes van de online retailer zo herkenbaar maken, zien we terug in het distributiecentrum. Om het hele gebouw is een soortgelijke blauwe band aangebracht. Deze is verkregen met de klant specifieke kleur Bachelor Blue in Colorcoat Prisma® die overeenkomt met de huiskleur van Bol.com. Naast deze kleur is gekozen voor het meer neutrale Colorcoat Prisma Anthracite.

Bol.com zette vanaf het begin hoog in op duurzaamheid met de intentie om een BREEAM certificaat Excellent te halen. Duurzame en milieuvriendelijke oplossingen in het ontwerp variëren van het recyclen van water, het toepassen van hernieuwbare energie tot het scheppen van een optimaal werkklimaat met daglicht. Die inspanningen zijn nu beloond met een internationale BREEAM Award in de categorie Industriële gebouwen. De jury was vooral lovend over de schaalbaarheid van het project, de manier waarop CO2-uitstoot wordt gereguleerd door middel van warmteregulering en vijf windturbines en de focus op een gezonde en prettige werkomgeving voor werknemers. Het nieuwe fulfillment center is ontworpen door logistiek adviesbureau Groenewout en FKG architecten aan de zaan en is gerealiseerd door aannemer Van WIjnen. 

Voor de gevel werd gekozen voor isolerende sandwichpanelen de SAB WB 120.1000 M8L. Stalen sandwichpanelen leveren extra punten op voor het behalen van een BREEAM certificaat, door de goede mogelijkheden staal te recyclen. Ook zijn ze makkelijk te demonteren. De gevelmontage is uitgevoerd door Nedicom dak- en geveltechniek b.v.

BREEAM Award 2017

Waalwijk Bol.com Artist impression

Waalwijk Bol.com

Waalwijk Bol.com: Sandwichpanelen SAB W 120.1000 M8L worden gemonteerd

 

Voor al uw vragen

+31 (0) 30 68 79 700
of klik hier om contact met ons op te nemen

SAB Leveringsoverzicht (2017)

De SAB brochure met het complete overzicht van de SAB producten. Nieuwe 2017 versie nu te downloaden

SAB Leveringsoverzicht (2017) 4.6MB Download

Bekijk alle downloads & brochures