T +31 (0) 30 68 79 700 Produktieweg 2, 3401 MG IJSSELSTEIN

Productiehallen Hollandia met SAB 45KD/945 in diverse blauwe kleuren

SAB Nieuws

Hier vindt u een overzicht van het (actuele) nieuws van SAB-profiel.

Wenst u over een bepaald onderwerp meer informatie, neem dan contact op met de afdeling Product Services via +31 (0)30 68 79 700 of raadpleeg de detailpagina’s voor andere informatiebronnen.
Wilt u onze SAB Nieuwsbrief direct ontvangen per e-mail als deze uitkomt? Meld u dan aan via info@sabprofiel.nl met uw naam en e-mail adres.

22 mei 2017 | SAB materiaal in BNA Beste gebouw van 2017

De winnaar van de prijs van de Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus is de OV Terminal Breda geworden. In dit hoofdzakelijk uit baksteen opgetrokken gebouw zijn subtiele lichtblauwe elementen opgenomen, die deels afkomstig zijn van SAB. Het gaat om de lichtblauwe golfprofielen SAB 18/988, die duidelijk te zien zijn op het plafond van de parkeergarage op het dak van het gebouw. In totaal heeft SAB bijna 4.700 m2 aan golfprofielen geleverd in de special Colorcoat Prisma® Duck Egg Blue.

18 mei 2017 | BNA Beste gebouw van 2017

Hoe passen architecten stalen profielen en panelen toe? Vrijdag 19 mei wordt weer bekend gemaakt welk gebouw zich beste gebouw van het jaar mag noemen, de architectuurprijs van de Bond voor Nederlandse Architecten. Onder de inzendingen zijn wederom veel gebouwen waarin stalen profielen en panelen een grote rol spelen. Ze geven een mooi beeld van de manier waarop deze op dit moment worden toegepast. Deze toepassingen zijn heel gevarieerd, van de grootste tot de kleinste gebouwen en van gezichtsbepalend element tot onzichtbaar constructief deel.

24 maart 2017 | Marktontwikkelingen 03-2017

De verkiezingen in Nederland zijn geweest en de formatie van een nieuw kabinet is begonnen. De economie draait zeer goed en voor het eerst sinds 2008 heeft Nederland weer een begrotingsoverschot volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het consumenten- en producentenvertrouwen staat op het hoogste punt sinds 9 jaar. Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht een economische groei van 2,1 procent in 2017 en 1,8 procent volgend jaar. Veel seinen staan dus op groen, alleen de dalende werkloosheid geeft steeds meer druk om de vele vacatures in de bouw te vullen en productie op peil te houden. In de lees meer link meer over de specifieke bouw en utiliteitsbouwproductie verwachtingen.

24 maart 2017 | SAB-Static: versie 2.65 beschikbaar

Sinds enkele jaren kunt u via de website van SAB-profiel het rekenprogramma SAB-Static downloaden. Met een gebruikersaantal van rond de 2000 is het programma een succesvol medium waarmee men (ook buiten kantoortijd) de juiste profielkeuze kan bepalen. De nieuwste versie 2.65 is volledig geactualiseerd met de meest recente wijzigingen in voorschriften en bevat alle SAB-profielen die op dit moment leverbaar zijn. Ook is input van gebruikers gebruikt om het programma te verbeteren.

20 maart 2017 | BREEAM Award voor Bol.com Waalwijk

Een kleine 16.000 m² sandwichpanelen waren nodig voor de gevel van het distributiecentrum dat Bol.com in Waalwijk bouwt. Het oppervlakte van het gebouw beslaat maar liefst 50.000 m², een grootte van 7 voetbalvelden. Voor alle duurzaamheidsmaatregelen behaalde het gebouw al een BREEAM certificaat Uitmuntend. Nu heeft het project ook nog de internationale BREEAM Award gewonnen in de categorie Industriële Gebouwen.

Voor al uw vragen

+31 (0) 30 68 79 700
of klik hier om contact met ons op te nemen