T +31 (0) 30 68 79 700 Produktieweg 2, 3401 MG IJSSELSTEIN

Productiehallen Hollandia met SAB 45KD/945 in diverse blauwe kleuren

SAB Nieuws

Hier vindt u een overzicht van het (actuele) nieuws van SAB-profiel.

Wenst u over een bepaald onderwerp meer informatie, neem dan contact op met de afdeling Product Services via +31 (0)30 68 79 700 of raadpleeg de detailpagina’s voor andere informatiebronnen.
Wilt u onze SAB Nieuwsbrief direct ontvangen per e-mail als deze uitkomt? Meld u dan aan via info@sabprofiel.nl met uw naam en e-mail adres.

24 maart 2017 | Marktontwikkelingen 03-2017

De verkiezingen in Nederland zijn geweest en de formatie van een nieuw kabinet is begonnen. De economie draait zeer goed en voor het eerst sinds 2008 heeft Nederland weer een begrotingsoverschot volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het consumenten- en producentenvertrouwen staat op het hoogste punt sinds 9 jaar. Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht een economische groei van 2,1 procent in 2017 en 1,8 procent volgend jaar. Veel seinen staan dus op groen, alleen de dalende werkloosheid geeft steeds meer druk om de vele vacatures in de bouw te vullen en productie op peil te houden. In de lees meer link meer over de specifieke bouw en utiliteitsbouwproductie verwachtingen.

24 maart 2017 | SAB-Static: versie 2.65 beschikbaar

Sinds enkele jaren kunt u via de website van SAB-profiel het rekenprogramma SAB-Static downloaden. Met een gebruikersaantal van rond de 2000 is het programma een succesvol medium waarmee men (ook buiten kantoortijd) de juiste profielkeuze kan bepalen. De nieuwste versie 2.65 is volledig geactualiseerd met de meest recente wijzigingen in voorschriften en bevat alle SAB-profielen die op dit moment leverbaar zijn. Ook is input van gebruikers gebruikt om het programma te verbeteren.

20 maart 2017 | BREEAM Award voor Bol.com Waalwijk

Een kleine 16.000 m² sandwichpanelen waren nodig voor de gevel van het distributiecentrum dat Bol.com in Waalwijk bouwt. Het oppervlakte van het gebouw beslaat maar liefst 50.000 m², een grootte van 7 voetbalvelden. Voor alle duurzaamheidsmaatregelen behaalde het gebouw al een BREEAM certificaat Uitmuntend. Nu heeft het project ook nog de internationale BREEAM Award gewonnen in de categorie Industriële Gebouwen.

09 maart 2017 | EPAQ Richtlijnen geactualiseerd

De „European Association for Panels and Profiles“ (PPA-Europe) heeft recentelijk de Europese kwaliteitsrichtlijnen voor sandwichelementen en profielen geactualiseerd (EPAQ-richtlijnen).

23 januari 2017 | Project: Melle NMBS

Op een voormalig rangeerterrein in Melle (B), bouwt TUC RAIL in opdracht van de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS een grote polyvalente werkplaats voor het repareren, onderhouden en wassen van het rollend treinmaterieel. Het complex beslaat maar liefst zeventien sporen voor tractiematerieel (locomotieven) en negen sporen voor gesleept materieel (treinwagons). SAB-profiel levert alle bekleding voor de gevels. Die moet aan bijzondere eisen voldoen, zoals een zeer hoge corrosiebestendigheid (Categorie RC5+). Uiteindelijk heeft NMBS gekozen voor het dikste sandwichpaneel SAB W 135.1020 TL, met trapeziumprofilering uit verschillende voorgelakte Colorcoat producten, omdat deze aan alle eisen voldeed.

Voor al uw vragen

+31 (0) 30 68 79 700
of klik hier om contact met ons op te nemen