Kwaliteit

Voor SAB-profiel is de ISO 9001 en ISO 14001 certificering geen eindpunt, maar een bevestiging van ons voortdurende streven naar blijvende en vanzelfsprekende kwaliteit.

Zowel binnen Nederland als binnen Europa zijn we actief lid van verschillende brancheverenigingen en normcommissies, zowel in bestuursfuncties, als in verschillende werkgroepen. In Nederland zijn dat  MDG-NET - Vereniging toeleveranciers Metalen Dak- en GevelmaterialenBouwen met Staal (BmS) en het Koninklijk Nederlands normalisatie Instituut (NEN), in Europa is dat  PPA-Europe - The European Association for Panels and Profiles.

Kwaliteitsrichtlijn metalen daken en gevels

Er bestaan verschillende kwaliteitsrichtlijnen die op elkaar aansluiten.

In de eerste plaats zijn er de EPAQ quality regulations van PPA-Europe. Hierin zijn de verschillende producteigenschappen en toelaatbare toleranties geregeld. Deze richtlijn is gebaseerd op de Europese normen, maar gaat net even iets verder voor een betere productkwaliteit. De actuele versie van deze richtlijn is in het Engels, Duits en Frans direct te downloaden onderaan deze pagina. Daarnaast heeft PPA-Europe in juni 2021 de eerste editie van de Europese plannings- en installatierichtlijn voor sandwichpanelen (dak en gevel) uitgebracht. Metalen sandwichpanelen met een isolerende kern van PIR met blinde of zichtbare bevestiging, vallen onder deze richtlijn.

De vereniging MDG-NET maakt zich sterk voor het promoten van metalen dak- en gevelproducten in Nederland. Een belangrijk onderdeel hiervan is het verder optimaliseren en uitbrengen van een eigen 'Kwaliteitsrichtlijn Metalen Daken en Gevels'. Deze richtlijn is tot stand gekomen in samenwerking met de zusterorganisatie DumeboDWS, de brancheorganisatie van de verwerkingsbedrijven en bestaat uit twee delen, namelijk deel 1 van en voor de verwerkers, waarin de montage geregeld is en deel 2 door de producenten, met toepassingsinformatie.

Voor opdrachtgevers, architecten en voorschrijvers levert deze Kwaliteitsrichtlijn veel voordelen op bij de realisatie van een metaalbouwproject. De voordelen van de kwaliteitsrichtlijn zijn:

  • Met de Kwaliteitsrichtlijn metalen gevels en daken heeft ieder vooraf een duidelijk beeld wat de kwaliteit van het geleverde product is.
  • Vertaalt het Bouwbesluit in uw metaalbouwproject.
  • Het is een praktische handleiding met technische informatie (inclusief detailleringen).
  • Zorgt voor duidelijkheid in het bouwproces.
  • Bij voorschrijving van de Kwaliteitsrichtlijn is het een contractueel bindend document.

De Kwaliteitsrichtlijn is onderverdeeld in twee delen (zie onderstaande links voor de downloadpagina van MDG-NET), te weten:

Deel 1: Technische richtlijn voor de montage en verwerking van materialen

Deel 2: Dak- en gevelmaterialen, isolatie- en bevestigingsmaterialen, constructies, informatie.

Deel 2 van de kwaliteitsrichtlijn kun je ook direct hieronder downloaden als pdf bestand (4.7 MB).