SAB-producten helpen jou een duurzaam gebouw neer te zetten.

Veel van de gebouwen waarin producten van SAB verwerkt zitten, zijn energieneutraal of zelfs energieleverend. Dat komt omdat SAB-producten eigenschappen bezitten die bijdragen aan het duurzame gebruik van gebouwen. Daarbij zijn SAB-producten geschikt voor circulair en demontabel bouwen. Benieuwd welke eigenschappen hiervoor zorgen?

SAB sandwichpanelen, alle profileringenDrie eigenschappen van sandwichpanelen die zorgen dat je energie bespaart:

 1. Een kern van isolerend PIR-schuim tot wel 150 mm dik.
  Al onze sandwichpanelen hebben als kern een brandwerend PIR-schuim met zeer goede isolerende eigenschappen. Je kunt ze kiezen in verschillende diktes van 40 t/m 150 mm doorgaande dikte. 
 2. Koudebruggen ontbreken omdat de binnen- en de buitenplaat niet met elkaar in verbinding staan
  Zo voorkom je dat warmte weglekt.
 3. Hoogwaardig afdichtingsband in de voeg voor een optimale luchtdichting.
  Luchtdicht bouwen kan prima met SAB-sandwichpanelen.

Deze eigenschappen zorgen voor de perfecte isolatie. De Rc-waarden voor wandpanelen lopen tot maar liefst 7,13 m2K/W  en de SAB dakpanelen tot 6,52 m2K/W. Daarmee voldoen onze panelen zelfs ruimschoots aan de laatste eisen voor woningbouw. 

Kies je liever voor bouwen met een opbouwsysteem van binnendozen en een glas- of steenwol-isolatie? Ook dan is een energieneutraal of energieleverend gebouw mogelijk. Binnendozen gaan tot een dikte van 160 mm en een Rc-waarde van 4,7 is prima te halen.

Gold Forum in Eindhoven, Pauwert Architectuur, PhotosolutionsCirculair bouwen, demontabel bouwen of bouwen volgens de cradle-to-cradle filosofie? Deze 3 Eigenschappen van SAB-producten zorgen dat je je doel bereikt:

 1. Demontabele montage
  Al onze producten kunnen met schroeven worden bevestigd. Dit maakt ze geschikt voor demontage en hergebruik. Tijdens de levensduur is een gebouw met relatief eenvoudige middelen aan te passen aan een andere functie. Dat verhoogt de levensduur van het gebouw in zijn geheel. Voordat onze sandwichpanelen worden gerecycled, vindt er vaak eerst nog hergebruik plaats
 2. Recycling of upcycling
  Staal is één van de weinige materialen met een echt gesloten recyclekring. Staal wordt dus niet geconsumeerd, maar kan steeds weer opnieuw gebruikt worden, zonder in te boeten op kwaliteit en sterkte.
 3. Licht gewicht
  Door het lage eigen gewicht van sandwichpanelen en profielplaten, kunnen zowel de fundering, als ook de constructie lichter uitgevoerd worden. Dit spaart weer materiaal uit. Afhankelijk van dikte en uitvoering is het soortelijk gewicht van sandwichpanelen 10 tot 16 kg/m2.

Verder worden alle SAB-producten op de gevraagde maat geproduceerd. Zo ontstaat vrijwel geen bouwafval. Meer weten over SAB-sandwichpanelen, binnendozen of profielplaten? Bekijk alle details op de productpagina's