Duurzaamheid, dat doen we gewoon.

SAB-profiel pakt duurzaamheid aan, zoals we dat met alles doen wat we ondernemen: nuchter, een plan, doen. Zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven, produceren we voor een groot deel al duurzaam. Zo is de productie in Geldermalsen vrijwel CO2-neutraal, onder ander door de stroom die we opwekken met 5.000 zonnepanelen op het dak van de fabriek. Waar onze bedrijfsactiviteiten nog niet 100% duurzaam zijn, pakken we ze stuk voor stuk op. Ons wagenpark is bijvoorbeeld binnenkort 100% elektrisch.


SAB-producten helpen jou een duurzaam gebouw neer te zetten.

Veel van de gebouwen waarin producten van SAB verwerkt zitten, zijn energieneutraal of zelfs energieleverend. Dat komt omdat SAB-producten eigenschappen bezitten die bijdragen aan het duurzame gebruik van gebouwen. Daarbij zijn SAB-producten geschikt voor circulair en demontabel bouwen. Benieuwd welke eigenschappen hiervoor zorgen?


SAB heeft alle certificeringen voor duurzaamheid die je nodig hebt.

Certificeringsmethodieken kunnen helpen om duurzamer te werken. Soms staan ze simpelweg in de ontwerpeisen. SAB-profiel heeft alle certificeringen die je nodig hebt voor de meest gangbare methodieken, zoals BREEAM: ISO 9001, ISO 14001, EN 1090 en BES 6001 certificaten en Milieu Relevante Product Informatie (EPD) databladen. Op dit moment zijn we bezig met de CO2-Prestatieladder. Onze blinde sandwichpanelen zijn ook opgenomen in de Nationale Milieu Database, meer producten gaan volgen.


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Naast duurzaamheid speelt ook maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een belangrijke rol bij SAB-profiel, waarbij ons MVO-beleid afgeleid is van het Tata Steel MVO-beleid: staalmaken met oog voor maatschappij en omgeving.