Alles over SAB-profiel

Hartelijk dank voor je interesse in de dak- en gevelsystemen van SAB-profiel. Op deze pagina lees je niet alleen wanneer SAB-profiel is ontstaan, maar vooral wat we doen om onze vooraanstaande positie verder uit te bouwen en te versterken, elke dag opnieuw.

SAB-profiel vandaag: volop variatie

Met het uitgebreide assortiment sandwichpanelen, profielplaten en zetwerk van SAB-profiel beschik je over pasklare oplossingen voor de bouw van moderne en hoogwaardige industriële gebouwen, sportcomplexen, kantoren en woningen. Geen gebouw is hetzelfde, tenzij dat juist de bedoeling is. Met diverse materialen en een groot pakket coatings en kleuren kun je eindeloos variëren en geef je elk gebouw een geheel eigen gezicht.

Betrouwbaarheid komt met de jaren

SAB-profiel is sinds 1973 actief in de markt voor dak- en geveloplossingen. Destijds waren we de eerste Nederlandse producent van stalen profielplaten. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een vooraanstaande leverancier van dak- en gevelsystemen, maken we deel uit van Tata Steel Building Systems en rekenen we heel Europa tot ons werkgebied. Onze jarenlange ervaring met zowel het ontwikkelen en leveren van producten en oplossingen als met het bouwen en onderhouden van relaties, is daarbij de garantie voor een even gedegen als succesvolle samenwerking.

Gewaarborgde kwaliteit

Voor SAB-profiel is de ISO 9001, ISO 14001, FM en BES 6001 certificering (zie downloads) geen eindpunt, maar een bevestiging van ons voortdurende streven naar blijvende en vanzelfsprekende kwaliteit. Dat streven is óók de reden voor onze intensieve contacten met vooraanstaande onderzoeksinstituten in binnen- en buitenland, en onze actieve rol in brancheverenigingen, zoals de vereniging van toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen (MDG) en de European Association for Panels and Profiles (PPA-Europe vh EPAQ). Natuurlijk hebben we als onderdeel van Tata Steel toegang tot uitgebreide faciliteiten voor research & development, en werken we om tot steeds betere producten te komen nauw samen met onze andere toeleveranciers.

SAB-profiel onderkent het belang van goede service

Onze kennis wenden we niet alleen aan om nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande te verbeteren, maar ook om alle huidige toepassingen adequaat te ondersteunen. Onze afdeling Product Services staat altijd voor je klaar met heldere adviezen en berekeningen waar je op kunt bouwen, terwijl we ook op andere gebieden graag met je meedenken. Bijvoorbeeld als het gaat om een doordachte logistiek, waarbij we je graag van dienst zijn door onze producten franco op de bouwplaats of in het magazijn af te leveren.


SAB medewerkers

Voor het gezicht achter de SAB medewerkers waarmee eenieder contact heeft via de telefoon, mail en face-to-face ben je hier op de goede plek.


Werken bij SAB-profiel

Kom ook werken bij SAB-profiel en zie hier welke vacatures er momenteel bij SAB open staan.


Duurzaamheid, dat doen we gewoon.

SAB-profiel pakt duurzaamheid aan, zoals we dat met alles doen wat we ondernemen: nuchter, een plan, doen. Zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven, produceren we voor een groot deel al duurzaam. Zo is de productie in Geldermalsen vrijwel CO2-neutraal, onder ander door de stroom die we opwekken met 5.000 zonnepanelen op het dak van de fabriek. Waar onze bedrijfsactiviteiten nog niet 100% duurzaam zijn, pakken we ze stuk voor stuk op. Ons wagenpark is bijvoorbeeld binnenkort 100% elektrisch.


Milieubeleid

SAB-profiel bv wil de kwaliteit van haar producten, processen en diensten continu verbeteren om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen van klanten, medewerkers en samenleving. Milieuaspecten maken hier een integraal onderdeel van uit resulterend in ISO 14001, BES 6001 en eigen EPD's.


Algemene voorwaarden

Hier kun je de Algemene Voorwaarden van SAB-profiel downloaden, zoals deze gedeponeerd zijn bij de Kamer van Koophandel Utrecht.


Kwaliteit

Voor SAB-profiel is de ISO 9001 en ISO 14001 certificering geen eindpunt, maar een bevestiging van ons voortdurende streven naar blijvende en vanzelfsprekende kwaliteit.


Montage partners

Er zijn veel montagebedrijven in Nederland en België en met veel van deze bedrijven doet SAB-profiel ook zaken.


Links

Nuttige links voor meer informatie van onze nationale en internationale partners in de metaalbouw.


Tata Steel

Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld.


Van erts tot gevelproduct

Het productieproces van hoogwaardige staal verloopt via een keten van verschillende fabrieken. Op deze pagina lees je meer over de verschillende processtappen, die vooraf gaan aan het maken van de producten van SAB-profiel.


Historie

SAB is al meer dan 40 jaar actief en groot in stalen profielplaten en veel meer producten voor dak- en gevelbouw.