T +31 (0) 30 68 79 700 Produktieweg 2, 3401 MG IJSSELSTEIN

Logo SAB op eigen productiehal

Bedrijf

Hartelijk dank voor uw interesse in de dak- en gevelsystemen van SAB-profiel. Op deze pagina leest u niet alleen wanneer SAB-profiel is ontstaan, maar vooral wat we doen om onze vooraanstaande positie verder uit te bouwen en te versterken, elke dag opnieuw.

SAB-profiel vandaag: volop variatie

Met het uitgebreide assortiment sandwichpanelen, profielplaten en zetwerk van SAB-profiel beschikt u over pasklare oplossingen voor de bouw van moderne en hoogwaardige industriële gebouwen, sportcomplexen, kantoren en woningen. Geen gebouw is hetzelfde, tenzij dat juist de bedoeling is. Met diverse materialen en een groot pakket coatings en kleuren kunt u eindeloos variëren en geeft u elk gebouw een geheel eigen gezicht.

Betrouwbaarheid komt met de jaren

SAB-profiel is sinds 1973 actief in de markt voor dak- en geveloplossingen. Destijds waren we de eerste Nederlandse producent van stalen profielplaten. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een vooraanstaande leverancier van dak- en gevelsystemen, maken we deel uit van Tata Steel Building Systems en rekenen we heel Europa tot ons werkgebied. Onze jarenlange ervaring met zowel het ontwikkelen en leveren van producten en oplossingen als met het bouwen en onderhouden van relaties, is daarbij úw garantie voor een even gedegen als succesvolle samenwerking.

Gewaarborgde kwaliteit

Voor SAB-profiel is de ISO 9001, ISO 14001, FM en BES 6001 certificering (zie downloads) geen eindpunt, maar een bevestiging van ons voortdurende streven naar blijvende en vanzelfsprekende kwaliteit. Dat streven is óók de reden voor onze intensieve contacten met vooraanstaande onderzoeksinstituten in binnen- en buitenland, en onze actieve rol in brancheverenigingen, zoals de vereniging van toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen (MDG) en de European Association for Panels and Profiles (PPA-Europe vh EPAQ). Natuurlijk hebben we door de intensieve samenwerking met Tata Steel toegang tot uitgebreide faciliteiten voor research & development, en werken we om tot steeds betere producten te komen nauw samen met onze andere toeleveranciers.

SAB-profiel onderkent het belang van goede service

Onze kennis wenden we niet alleen aan om nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande te verbeteren, maar ook om alle huidige toepassingen adequaat te ondersteunen. Onze afdeling Product Services staat altijd voor u klaar met heldere adviezen en berekeningen waar u op kunt bouwen, terwijl we ook op andere gebieden graag met u meedenken. Bijvoorbeeld als het gaat om een doordachte logistiek, waarbij we u graag van dienst zijn door onze producten franco bij u op de bouwplaats of in het magazijn af te leveren.

Historie

SAB is al meer dan 40 jaar actief en groot in stalen profielplaten en veel meer producten voor dak- en gevelbouw.

Tata Steel

Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld.

Productieproces

Het productieproces van hoogwaardige staal verloopt via een keten van verschillende fabrieken. Op deze pagina leest u meer over de verschillende processtappen, die vooraf gaan aan het maken van de producten van SAB-profiel.

SAB Nieuws

Hier vindt u een overzicht van het (actuele) nieuws van SAB-profiel.

SAB medewerkers

Voor het gezicht achter de SAB medewerkers waarmee u contact heeft via de telefoon, mail en face-to-face bent u hier op de goede plek.

Werken bij SAB-profiel

Kom ook werken bij SAB-profiel en zie hier welke vacatures er momenteel bij SAB open staan.

Duurzaamheid & MVO

Alle producten van SAB-profiel, zoals sandwichpanelen, dak- en gevelprofielen en binnendozen zijn duurzaam, gaan lang mee en zijn 100% te recyclen. Ook doet SAB-profiel aan MVO en steunt o.a. enkele ontwikkelingsprojecten in Afrika met gratis materiaal.

Kwaliteit

Voor SAB-profiel is de ISO 9001 en ISO 14001 certificering geen eindpunt, maar een bevestiging van ons voortdurende streven naar blijvende en vanzelfsprekende kwaliteit.

CE markering - DoP

In de zomer van 2013 is de Europese Verordening bouwproducten (305/2011/EU CPR) van kracht geworden, welke gevolgen heeft voor de CE markering van onze producten.

Milieubeleid

SAB-profiel bv wil de kwaliteit van haar producten, processen en diensten continu verbeteren om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen van klanten, medewerkers en samenleving. Milieuaspecten maken hier een integraal onderdeel van uit: niet alleen in onze productieprocessen maar ook bij het gebruik van onze grondstoffen en in de toepassing van de producten die we voor onze klanten ontwikkelen.

Montage partners

Er zijn veel montagebedrijven in Nederland en België en met veel van deze bedrijven doet SAB-profiel ook zaken.

Links

Nuttige links voor meer informatie van onze nationale en internationale partners in de metaalbouw.

Algemene voorwaarden

Hier kunt u de Algemene Voorwaarden van SAB-profiel downloaden, zoals deze gedeponeerd zijn bij de Kamer van Koophandel Utrecht.